Preguntes freqüents Covid-19

Aquestes preguntes freqüents responen a les principals preguntes i respostes en relació a les mesures de protecció i higiene per fer front a la Covid-19 que s’estan portant a terme a LaPiscina de la Selva seguint les indicacions de les autoritats sanitàries. Aquestes es poden veure modificades en funció de l’evolució de les fases de desescalada previstes pel Govern central, pel que poden patir variacions/actualitzacions.

PROTOCOL PER A L’APLICACIÓ DEL CERTIFICAT COVID EN ELS ACCESSOS ALS EQUIPAMENTS ESPORTIUS segons Resolució SLT/3512/2021, de 25 de novembre de 2021 (Aplicació a partir del 3 de desembre)

El gimnàs és un espai segur?

Si. Complim totes les mesures de protecció i higiene per fer front a la COVID-19 seguint les indicacions de la Generalitat de Catalunya i del Departament de Salut. L’índex de contagis registrat en gimnasos és de menys de l’1%.

En què consisteix el Certificat COVID digital de la UE?

El certificat COVID digital de la UE és un document que acredita la situació d’una persona respecte a la COVID-19. Facilita la mobilitat entre els estats membres de la Unió Europea i permet accedir a determinats espais, com ara zones interiors de restaurants, locals d’oci nocturn, gimnasos, celebracions amb ball en recintes tancats i també residències de gent gran.

Més informació: 

https://canalsalut.gencat.cat/ca/salut-a-z/c/coronavirus-2019-ncov/ciutadania/certificat-covid-digital-ue/

Com em descarrego el meu Certificat COVID?

Pots sol·licitar-ho a La Meva Salut en el següent enllaç:

https://lamevasalut.gencat.cat/web/cps/welcome

Si encara no hi tens accés, registra’t:

https://lamevasalut.gencat.cat/web/cps/registra-t

Quins requisits he de complir per poder obtenir el Certificat COVID vàlid?

Hi ha quatre maneres de tenir un passi COVID vàlid. La primera, si s’ha completat la pauta completa de vacunació amb dos dosis de les vacunes de Pfizer, Moderna o Astrazeneca o bé una de Janssen. En aquest cas el certificat estarà disponible uns dies després d’haver rebut a segona dosi. La segona és incorporar el resultat negatiu d’una prova PCR i la vigència serà de 72 hores. La tercera és incorporar el resultat negatiu d’un test d’antígens i la vigència serà de 48 hores. En aquests dos darrers casos, cal fer-se la prova en un laboratori autoritzat pel Departament de Salut. La darrera és que s’hagi superat la COVID en els darrers sis mesos.

Com validar el Certificat COVID digital de la UE?

S’haurà de presentar el codi QR del certificat COVID digital de la UE i els responsables d’accés al centre el llegiran amb la càmera de la webapp verificacovid.gencat.cat i comprovaran la seva validesa.

La persona que vulgui entrar al centre haurà de portar el seu certificat digital, que pot descarregar o imprimir a La Meva Salut. 

El centre només tindrà accés a la validesa, o no validesa, del certificat no disposant de cap altra informació sobre la persona.

Com es podrà verificar que el titular del Certificat i qui l’exhibeix són la mateixa persona?

Es podrà verificar mitjançant la presentació del DNI o comprovant la informació de la fitxa d’abonat/usuari de la persona.

Hi ha alguna alternativa al passi COVID per poder entrar a un centre esportiu?

No, ja que el Certificat COVID recull tant si la persona està vacunada, com si té un resultat negatiu d’un PCR o d’un test d’antígens o si s’ha recuperat d’un contagi de COVID.

Qui està obligat a presentar al seu el Certificat COVID digital de la UE al centre esportiu?

Tots els usuaris a partir de 13 anys que vulguin accedir al centre.

L’obligatorietat no s’aplica als acompanyants i altres persones que vinguin a visitar el centre. La seva estada ha de ser el més curta possible.

Qui controlarà si els gimnasos demanen el passi?

Hi haurà inspeccions dels Mossos d’Esquadra per vigilar que els centres esportius comproven els passis COVID.

=======================================

Podré tornar al centre amb seguretat?

El centre està condicionat per seguir les mesures de protecció i higiene preventives front el Covid-19 i el personal del centre està format per actuar davant de qualsevol incidència. Les normatives i mesures de prevenció del Covid-19 estan a la vista dels usuaris en tots els espais de la instal·lació i s’està informant degudament a través dels canals habituals.

Els programes de neteja i desinfecció s’han reforçat i modificat per evitar la propagació del Covid-19, fent èmfasi en les zones més utilitzades de la instal·lació i els seus equipaments, inclòs el material i el mobiliari.

En quin és l’horari d’obertura del centre?

De dilluns a divendres de 7:00 a 21:30 hores.

Dissabtes i diumenges de 9:00 a 14:00 hores.

Es podran realitzar consultes/tràmits administratius? En quin horari?

Presencialment en aquest horari:

De dilluns a divendres de 7:00 a 13:00 hores i de 15:00 a 21:30 hores.

Dissabtes i diumenges de 9:00 a 14:00 hores.

A través de correu electrònic escrivint-nos a info@lapiscinadelaselva.cat.

Hi ha limitacions d’aforament?

Actualment el Procicat permet el 100% de l’aforament tant en equipaments esportius a l’aire lliure com en espais tancats (disposem de ventilació reforçada).

Com puc saber els aforaments màxims de cada espai?

Trobaràs en l’accés al centre i a cada espai de forma visible cartelleria indicant l’aforament màxim. La persona responsable de cada espai vigilarà que aquest no es superi en cap moment.

Com es controlaran els accessos al centre?

L’accés al centre haurà d’estar acreditat amb els mitjans d’accés habituals (targeta, clauer, polsera). Sense aquesta acreditació no es pot realitzar l’entrada. La mateixa normativa aplica a la sortida. Queda prohibit la porta auxiliar del torn.

Es portarà un registre del control d’aforament, cada hora, dels diferents espais del centre i un registre nominal d’entrades i sortides de les persones usuàries a disposició de les autoritats sanitàries.

Es realitzarà un control de la temperatura per accedir al centre i no s’hi podrà accedir si la persona registra més de 37,3 graus.

Hi haurà un límit de temps per romandre al centre?

No hi ha limitació en l’estona que l’usuari estigui al centre, més enllà de l’horari d’obertura i de la modalitat de quota. Tot i així, es recomana romandre a la instal·lació el temps necessari per a la realització de l’activitat física.

És obligatori l’ús de mascareta?

Sí, l’ús de mascareta serà obligatori en tot moment, tant per desplaçar-se pel centre com durant la realització de l’activitat física.

Excepcions de l’ús de mascareta

  • Malaltia o dificultat respiratòria que es pugui agreujar amb l’ús de la mascareta.
  • Usuaris de piscines, usuaris que tinguin llicència escolar o federada i per a activitats aquàtiques.
  • A l’aire lliure, tant en instal·lacions com en espais oberts, no cal dur la mascareta per fer esport i activitat física.

Els treballadors del centre estaran protegits en tot moment?

Sí, es proveirà en tot moment a cada persona de l’equip del centre amb equipament de protecció individual (EPIs) adaptat a les seves tasques per tal de garantir la màxima seguretat. A més, tot el personal estarà format per actuar davant de qualsevol incidència.

Es podrà fer ús dels vestidors?

Es pot fer ús dels vestidors i dutxes per part dels usuaris/usuàries sense cap restricció al respecte, excepte l’aforament del espai, fent servir tots aquells serveis disponibles.

Es pot fer ús de la piscina? En quines condicions? Hauré de reservar primer?

Es pot fer ús individual de la piscina coberta dins l’horari d’obertura i amb un aforament màxim del 100%.

No farà falta fer cap reserva, però aplicarem les normatives vigents pel que fa a l’aforament.

Es pot fer ús la sauna?

No, les mesures actuals del Procicat no ho permeten.

Es pot fer ús de la zona d’aigües (spa)?

Sí, dins l’horari d’obertura i amb un aforament limitat que permeti garantir les distàncies de seguretat.

No es farà ús de la pileta d’aigua.

Es pot fer ús de la sala de fitness? En quines condicions? Hauré de reservar primer?

Sí, sempre que no es superi l’aforament del 100% (disposem de ventilació reforçada).

Un tècnic o membre de l’equip del centre controlarà que no es superi l’aforament màxim.

S’han retirat o desplaçat la maquinària per garantir les distàncies de seguretat entre persones.

S’han instal·lat marcatges al terra per ajudar a identificar les zones d’entrenament individual i les separacions mínimes.

És obligatori portar una tovallola pròpia per accedir a la sala de musculació.

L’ús de la mascareta és obligatori durant l’activitat física i per desplaçar-se pel centre, menys per aquells usuaris amb malaltia o dificultat respiratòria que es pugui agreujar amb l’ús de la mascareta.

Les fonts d’aigua es precintaran preventivament.

No cal realitzar reserva prèvia però aplicarem les normatives vigents pel que fa a l’aforament.

Es poden realitzar activitats dirigides? En quines condicions? Hauré de reservar primer?

Sí, sempre que no es superi l’aforament del 100% (disposem de ventilació reforçada).

S’han instal·lat marcatges al terra per ajudar a identificar les zones d’entrenament individual i les separacions mínimes.

L’ús de la mascareta és obligatori durant l’activitat física i per desplaçar-se pel centre, menys per aquells usuaris amb malaltia o dificultat respiratòria que es pugui agreujar amb l’ús de la mascareta.

Les fonts d’aigua es precintaran preventivament.

Es prioritzaran les activitats en les que no es requereixi l’ús de material, treballant amb el propi cos, així com les activitats a l’exterior sempre que sigui possible.

En les sessions que s’utilitzi necessàriament material o equipament esportiu, aquest serà degudament desinfectat.

Les reserves d’activitats dirigides es realitzaran a la recepció del centre a partir d’1 hora abans de l’inici de l’activitat.

Les fonts d’aigua funcionaran normalment?

No, com a mesura preventiva precintarem totes les fonts d’aigua del centre. Recorda que és molt important hidratar-te. Et recomanem que portis una ampolleta d’aigua de casa.

Podré utilitzar les màquines de vending?

Sí, les que no estiguin precintades.

Podré utilitzar els lavabos?

Sí, els que no estiguin precintats.

M’he oblidat el casquet, o les ulleres de piscina… en teniu?

Temporalment no podem deixar material en préstec, però sí pots comprar-ne.